<section begin="II" /><section begin="IV" /><section begin="V" /><section begin="VI" /><section begin="VII" /><section begin="VIII" /><section begin="IX" /><section begin="X" /><section begin="XI" /><section begin="XII" />
|
Str.
|
SŁOWO WSTĘPNE
|
3
|
|
I.
|
NAJBARDZIEJ ZNANE GRZYBY
|
6
|
|
II.
|
GRZYBY PRAWDZIWE
|
8
|
|
1.
|
Grzyby prawdziwe, suszone
|
8
|
2.
|
Grzyby suszone, krajane
|
8
|
3.
|
Grzyby prawdziwe, solone
|
8
|
4.
|
Proszek borowikowy
|
9
|
5.
|
Grzyby prawdziwe, w maśle
|
9
|
6.
|
Grzyby prawdziwe w konserwie
|
10
|
7.
|
Grzyby marynowane
|
10
|
8.
|
Grzyby marynowe, inaczej
|
10
|
9.
|
Zupa grzybowa na rosole
|
10
|
10.
|
Zupa grzybowa, purée
|
11
|
11.
|
Kulebiak grzybowy
|
11
|
12.
|
Grzyby duszone
|
11
|
13.
|
Befsztyki z grzybów
|
11
|
14.
|
Kotlety z grzybów
|
12
|
15.
|
Suflet z grzybów
|
12
|
16.
|
Budyń z grzybów
|
12
|
17.
|
Zrazy nelsońskie z grzybów
|
12
|
18.
|
Grzyby prawdziwe z rusztu
|
13
|
|
III.
|
GRZYBY CZERWONE, KOZAKI, MOCHOWIKI I ZIELONKI
|
14
|
|
IV.
|
PIECZARKI
|
15
|
|
19.
|
Zupa pieczarkowa
|
15
|
20.
|
Pieczarki po francusku
|
15
|
21.
|
Pieczarki faszerowane
|
15
|
22.
|
Pieczarki w tygielkach
|
16
|
23.
|
Pieczarki duszone w całości
|
16
|
24.
|
Suflet z pieczarek
|
16
|
25.
|
Pieczarki w occie
|
16
|
26.
|
Pieczarki suszone
|
16
|
27.
|
Proszek pieczarkowy
|
17
|
28.
|
Pieczarki w konserwie
|
17
|
|
V.
|
RYDZE
|
18
|
|
29.
|
Zupa rydzowa (wiedeńska)
|
18
|
30.
|
Rydze smażone
|
18
|
31.
|
Rydze smażone, inaczej
|
18
|
32.
|
Rydze nadziewane
|
18
|
33.
|
Rydze w śmietanie
|
18
|
34.
|
Rydze z rusztu
|
18
|
35.
|
Rydze w maśle
|
19
|
36.
|
Rydze solone
|
19
|
37.
|
Rydze marynowane
|
20
|
38.
|
Rydze marynowane, inaczej
|
20
|
39.
|
Rydze marynowane, jeszcze inaczej
|
20
|
40.
|
Masło rydzowe
|
20
|
41.
|
Proszek rydzowy
|
21
|
42.
|
Rydze konserwowe
|
21
|
43.
|
Rydze w oliwie
|
21
|
|
|
<section end="II" /><section end="IV" /><section end="V" /><section end="VI" /><section end="VII" /><section end="VIII" /><section end="IX" /><section end="X" /><section end="XI" /><section end="XII" />
|